Курс из области напредних ехокардиографских метода :: Semberija INFO ::

 

Курс из области напредних ехокардиографских метода


Удружење кардиолога у БиХ у Кући срца у Сарајеву организовало је први је напредни Курс из области напредних ехокардиографских метода у дијагностици срчаних обољења.

Организатори су били проф. Зумрета Кушљугић, предсједница Удружења и Радне групе за валвуларне болести срца, те предсједник Радне групе младих кардиолога Милан Глуховић.  Едукатор курса била је проф. Зорица Младеновић, предсједница Ехокардиографског удружења Србије.

Курс су технички подржале фирме Пхилипс БиХ и Европе и Медицом Бијељина, који су  са радним станицама са софтверима вјештачке интелигенције и премијум ехокардиографским апаратом обезбиједили едукацију по највишим европским стардардима.



Учесници су били љекари из УКЦ Сарајева, УКЦ Тузла, УКЦ Републике Српске,  Центар за срце Сарајево, МИБ Тузла, ОБ Сарајево, ОБ Источно Сарајево, КБ Зеница, ОБ Бихаћ, те ОБ Мостар који су имали  прилику да унаприједе своје знање из напредне ехокардиографске процјене деснога срца и валвула.

-Велико хвала свим партнерима у овом важном едукативном програму који је отворио врата едукације из напредних ехокардиографских модалитета у нашој земљи.

Удружење кардиолога у БиХ наставља своју едукативну активност и чека нас још пуно интересантних и квалитетних програма до краја године’’, поручују из Удружење кардиолога у БиХ.