Завршена потрага: Масовни убица пронађен мртав :: Semberija INFO ::

 

Завршена потрага: Масовни убица пронађен мртав


Foto: Tanjug
Роберт Кард, осумњичени за убиство 18 људи и рањавање 13 у америчкој држави Мејн, пронађен је мртав 48 сати након што је отворио ватру у једном бару и куглани у граду Луистон.

Гувернерка Џенет Милс саопштила је да је Кард пронађен мртав у околини Лизбона са очигледном прострелном раном коју је сам себи нанио.

Навела је да тијело Роберта Карда пронађено близу града Лизбона, преноси РТС.

"Дуга потрага се завршила, полиција ће наставити истрагу како би се утврдила истина о томе шта се догодило", рекла је Џенет Милс и додала да"становници Мејна могу да одахну и да је о свему обавијестила предсједника САД Џозефа Бајдена и чланове Конгреса".

Тијело Роберта Карда откривено је у шуми у близини сусједног града Лизбона, где је полиција пронашла његово напуштено возило убрзо након масовног убиства, преноси Ројтерс.

И шеф полиције Луистона потврдио је да је Кард мртав.

Неколико америчких медија, позивајући се на неименоване изворе из полиције, претходно је објавило да је Кард извршио самоубиство ватреним оружјем.

Масакр у Мејну је најсмртоноснија у 566 масовних пуцњава у САД ове године. Са 18 убијених, масовна пуцњава у Луистону уједно је и најсмртоноснија од масакра у Јувалдеу у мају 2022. године, када је 21 особа убијена у основној школи у Тексасу.

(Независне)