Окончана 24. редовна сједница Владе Дистрикта: Усвојена Одлука о исплати средстава помоћи лицима која су претрпјела штету због АСК :: Semberija INFO ::

 

Окончана 24. редовна сједница Владе Дистрикта: Усвојена Одлука о исплати средстава помоћи лицима која су претрпјела штету због АСК


У наставку 24. редовне сједнице, Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на приједлог Одјељења за јавну безбједност одобрила другу по реду исплату новчаних средстава у укупном износу од 1.805.562,50 КМ, ради исплате накнаде штете коју је претрпјело 100 лица са територије Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, усљед појаве болести афричке свињске куге (АСК) на подручју Брчко дистрикта БиХ.
 
На данашњој сједници усвојена је и Одлука о именовању чланова Координационог тима за праћење реализације обавеза Брчко дистрикта БиХ за реализацију уговора за тржницу Аризона.
 
Задатак Координационог тима је да обезбиједи и прати реализацију уговорних обавеза Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, утврђених и дефинисаних Уговором и анексима Уговора, као и координација, усмјеравање, давање савјета, препорука и мишљења за брже и ефикасније остваривање планираних активности, упозоравање на кашњење или грубо кршење дефинисаних принципа и обавеза дефинисаних Уговором и анексима, те предузимање осталих радњи ради благовременог извршавања уговорних обавеза.