Ни трага ни гласа од убице из САД: Пронађена мистериозна порука :: Semberija INFO ::

 

Ни трага ни гласа од убице из САД: Пронађена мистериозна порука


FOTO: TANJUG
Наставља се потрага за нападачем који је убио најмање 18 и ранио 13 људи у масовној пуцњави која се догодила у куглани и бару града Луистона у америчкој савезној држави Мејн. Ријеч је о најсмртоноснијој масовној пуцњави у САД-у ове године.

Канцеларија шерифа објавила је двије фотографије осумњиченог Роберта Карда на Фацебооку, рекавши да је у бијегу. Затражена је помоћ јавности у идентифицковању осумњиченог на слици, брадатог мушкарца у кошуљи дугих рукава и фармерицама, који држи пушку. За убицом тренутно трага око 350 полицајаца, преноси Индеx.хр.

Роберт Кард, осумњичен за покољ, обучени је инструктор ватреног оружја и војни резервиста. Бивше колеге га описују као изврсног стријелца. Пушка којом је извршен покољ легално је купљена.

Његова породица рекла је да је недавно почео тврдити да чује гласове у куглани и бару, односно да људи у том локалима говоре о њему. Позвали су га да се преда властима.

Јуче је претресом његовог дома пронађена порука, објавио је НБЦ. Истражиоци још увијек покушавају утврдити значење поруке и како би она потенцијално могла помоћи у њиховој потрази, додаје НБЦ. Нису открили више детаља о биљешци.

Четрдесетогодишњак је суочен с налогом за хапшење по више тачака оптужнице за убиство те се сматра наоружаним и опасним, саопштила је полиција. Државни и локални истражиоци извршили су сличан улазак и претрагу на другој локацији, као и претрагу Кардовог аутомобила.

(Независне)