Милан Дакић: Стварамо услове за што безбједнији саобраћај на нашим путевима :: Semberija INFO ::

 

Милан Дакић: Стварамо услове за што безбједнији саобраћај на нашим путевима


БАЊА ЛУКА, 26. октобра – Директор Јавног предузећа ”Путеви Републике Српске” Милан Дакић изјавио је данас да је циљ управе тог предузећа квалитетније повезивање Републике Српске са окружењем, прије свега са сусједном Републиком Србијом.

”Активно радимо на повећању протока саобраћаја отклањањем уских грла, али и на стварању услова за што безбједнији саобраћај на нашим путевима, како би се смањио  број погинулих и тешко повријеђених лица на путној мрежи”, рекао је Дакић у Бањалуци, гдје се одржава 12. Међународна конференција “Безбједност саобраћаја у локалној заједници”.

Према његовим ријечима, ”Путеви Републике Српске” улажу максималне напоре како би се побољшала и унаприједила друмска саобраћајна инфраструктура.

”Како би дали адекватан значај  хуманој страни управљања путном инфраструктуром, јавно предузеће је у протеклом периоду усвојило низ озбиљних докумената, као што су Политика безбједности саобраћаја, Стратегија безбједности саобраћаја, Програм безбједности саобраћаја, као и Акциони план безбједности саобраћаја на путевима којима управља јавно предузеће”, напоменуо је Дакић.

(демос-рс.цом)