Опљачкана црква на Косову :: Semberija INFO ::

 

Опљачкана црква на Косову


Foto: Tanjug
Црква Светог Архангела Гаврила у српском повратничком селу Осојане, у општини Исток, на Косову и Метохији опљачкана је у ноћи са сриједе на четвртак.

Из Канцеларије за КиМ навели су да посебно забрињава да до овог напада долази након противправног протјеривања игумана манастира Девине воде, као и прекопавања српских гробаља и костију у Косовској Митровици.

"Све указује да је реч о системском покушају затирања и скрнављења свега српског на простору Косова и Метохије", саопштили су из Канцеларије за КиМ.

Да је црква обијена примијетио је јутрос око седам часова локални свештеник, а пљачку су забиљежиле и камере на којима се виде маскирана лица како улазе у цркву, пренио је B92.

"Србе овог метохијског села веома је узнемирила ова вест, посебно јер су као повратници честа мета напада албанских екстремиста, узурпатора, пљачкаша, у крају који је готово потпуно етнички очишћен од Срба и цркве преддтављају места око којих се окупљају и осећају заштиту и мир", наводи се у саопштењу из Канцеларије за КиМ.

​(Независне)