Унук признао убиство баке, избо је ножем 24 пута :: Semberija INFO ::

 

Унук признао убиство баке, избо је ножем 24 пута


Foto: Glas Srpske/ustipljena fotografija
Амир Хасанбашић (18) из Модриче признао је убиство своје баке Менсуре Хасанбашић (58) коју је 24 пута избо ножем по грудима, рукама и ногама.

Слободан Радинковић, начелник Полицијске управе Добој казао је на ванредној конференцији за новинаре да је осамнаестогодишњак током претреса признао убиство баке.

Наиме, јуче су на три локације извршени претреси и претресено је једно возило.

"У току претреса коју користи А.Х. су пронађени одређени одјевни предмети, једна јакна и патике и још неки одјевни предмети који су прије пријаве у веш машини опрани. Такође, ту је присуствовао и осумњичени А.Х., гдје је приликом претреса исти признао извршење кривичног дјела. Приликом вршења увиђаја је утврђено да има укупно 24 убода, углавном су убоди и предјелу грудног коша, има убода у предјелу екстремитета,и руку и ногу", казао је Радинковић, те додао да је осумњичени у изјави навео да је након извршења кривичног дјела попио десет таблета диазепама.

"Тако да се тако и понашао у току цијеле криминалистичке обраде, значи с обзиром на узраст понашао се хладно, без емоција, да би послије признао извршење кривичног дјела и све појединости кривичног дјела", навео је Радинковић.
Он је казао да су приликом прегледа терена између куће страдале жене и извршиоца на зеленој површини пронашли руксак у којем се налазила мајица са траговима крви, нож и рукавице.

Осамнаестогодишњак је синоћ спроведен у Окружно јавно тужилаштво Добој, дежурни тужилац ће предложити надлежном суду одређивање притвора.

"Два лица која су била у друштву са осумњиченим А.Х су пуштени на слободу и не могу се довести у везу са извршењем овог кривичног дјела. Утврђено је да је послије извршеног кривичног дјела, када је већ дошао у своју кућу остварио контакт са тим лицима и лица су заједно са њим отишла до куће његове баке гдје су пронашли њу у таквом стању и онда отишли у Полицијску станицу", рекао је Радинковић.

У недељу око 21 сат пријављено је да је у кући у Улици цара Лазара пронађено беживотно тијело са вишеструким повредама.

"У току ноћи је извршен увиђај, а истовремено од А.Х. је узимана изјава у просторијама Полицијске станице Модрича и са лицима која су била са њим у друштву, два лица, гдје су утврђене одређене нелогичности везано за пријаву коју су поднијели у 21 час. У 1 сат , 23. октобра већ сва три лица су лишена слободе и цијелу ноћ и у току дана је вршена криминалистичка обрада над њима", казао је Радинковић.

Да би унук могао бити убица у полицији су посумњали током узимања његове изјаве након што је пријавио да ју је пронашао јер се његова прича није поклапала са причом двије особе са којима је пријавио дјело.

"Вршењем увиђаја гдје је присуствовао осумњичени једноставно је дошло до ситуације када је видио како се ради темељно претрес његове куће, дошао је у ситуацију да је признао у потпуности кривично дјело", навео је Радинковић.
Мотив је, наводи начелник добојске полиције користољубље.

"Полицијски службеници када су дошли на лице мјеста по пријави, су утврдили да су улазна врата насилно отворена, највјероватније ногом, гдје смо ми нашли и фрагмент патике, ђона на улазним вратима и гдје је извршена дјелимична преметачина", каже Радинковић, а преносе Независне.

Он је додао да немају информације да је осумњичени конзумент опојних дрога, али је вјероватно таблете које имају психодејство попио да би био смирен и без емоција у току криминалистичке обраде.

(Глас Српске)