Показна вјежба ВТЈ Црвеног крста Републике Српске „Бијељина 2023“ :: Semberija INFO ::

 

Показна вјежба ВТЈ Црвеног крста Републике Српске „Бијељина 2023“


Црвени крст Републике Српске организоваће у сриједу, 25. октобра, у Бијељини показну вјежбу вишенамјенских теренских јединица за дјеловање у катастрофама под називом ,,Бијељина 2023".

Вјежба се организује ради провјере спремности екипа и опреме за дјеловање у случају природних несрећа и катастрофа, најављено је из Црвеног крста.



У вјежби ће учествовати три вишенамјенске теренске јединице из Бијељине, Зворника и Добоја са по 14 чланова екипа, те припадници Градског штаба Цивилне заштите Бијељина, екипа Хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, екипа Ватрогасно спасилачке бригаде Бијељина, те волонтери и запослено особље Црвеног крста Републике Српске.

Сценарио вјежбе предвиђа спасавање и пружање прве помоћи настрадалом становништву на подручју угроженом у поплавама, даље збрињавање и упућивање повријеђених на болничко лијечење, организовање смјештаја, исхране за неповријеђене и пружање психо-социјалне подршке угроженом становништву, као и рад Службе тражења Црвеног крста Републике Српске.

Вјежба ће бити одржана у насељу Пет језера, Мјесна заједница Лединци – Мученика Романових у 12 часова.