Експерт енергетске ефикасности код министра Амиџића: Подршка Којадиновића и Фриша :: Semberija INFO ::

 

Експерт енергетске ефикасности код министра Амиџића: Подршка Којадиновића и Фриша


Министар финансија и трезора БиХ Срђан Амиџић разговарао је данас са привредницима Штефаном Фришом и Мирославом Којадиновићем који је експерт из области енергетске ефикасности а родом из Републике Српске.
 
Амиџић је захвалио Којадиновићу и Фришу на посјети и интересовању како би унаприједили сарадњу из области привреде и финансија али и енергетске ефикасности.
 
-Веома сам захвалан Мирославу Којадиновићу јер по цијелом свијету промовише Републику Српску и БиХ али и са изузетно утицајним људима прави промоције како улагати у Српску и БиХ у највишим европским политичким и друштвеним круговима-рекао је Амиџић. 
 
Којадиновић је за Амиџића истакао да је стручан и одговоран те изразио задовољство јер су данас усагласили ставове када је ријеч о будућности енергетског сектора или регенеративне енергије која ће бити уведена у свим европским државама.
 
Којадиновић је истакао да сви заједно треба да чувају свијет јер свијет чува људе.
 
Као члан њемачке државне комисије о енергетској ефикасности, Којадиновић је изразио спремност да пренесе своје искуство из ове области Српској и БиХ.
 
-Врло сам позитивно изненађен знањем и чињеницама о енергетском ефикасности на подручју Српске и БиХ коју познаје Амиџић. Пренио ми је своја знања о пројекту из Бањалуке који је он водио а тиче регенеративне енергије и и могу да кажем да је пројекат урађен веома добро и он је примјер како треба да изгледају будући пројекти-рекао је Којадиновић.
 
Којадиновић је обавјестио Амиџића о тренутној ситуацији у Њемачкој када је ријеч о енергетској ефикасности, до које су мјере те заканске регулативе испуњене и шта се још очекују у будућности.
 
Штефан Фриш, члан Управног одбора компаније "Енџи" каже да је данас био изузетно интересантан разговор са Амиџићем те да су размијенили добро мисљење и договорили даљу сарадњу на пословима енергетске ефикасности.
 
-Задовољство ми је што сам добио интерне информације од Амиџића а у вези енергетског сектора. Много ме радује да је пројекат који је он водио испунио те норме које се и код нас у Европској унији уважавају-рекао је Фриш.
 
Претходно су Којадиновић и Фриш били гости делегата у Дому народа Парламентарне Скупштине БиХ Желимира Нешковића.