Желимир Нешковић угостио бизнисмене добре воље: Српској и БиХ широм врата отворио :: Semberija INFO ::

 

Желимир Нешковић угостио бизнисмене добре воље: Српској и БиХ широм врата отворио



Њемачки бизнисмен Штефан Фриш заједно са Мирославом Којадиновићем, привредником и хуманистом из Њемачке, који је родом из Српске  разговарали су данас у Сарајеву са делегатом у Дому народа Парламентарне Скупштине БиХ Желимиром Нешковићем. 

Након што их је угостио Нешковић је истакао да је важно имати пријатеље по цијелом свијету али и његовати добре односе,  нарочито у области економије и привреде као и области енергетског сектота који је данас итетако важан. 



-Којадиновић и Фриш велики су пријатељи Српске и БиХ. Сарадња са њима датира уназад неколико година, а данашња посјета је резултат добрих односа које лично имам са овим пословним људима који су и веома хумани а бебејено пута су то и доказали-рекао је Нешковић који је Фриша и Којадиновића упознао са радом оба Дома Парламентарне Скупштине БиХ. 

Којадиновић који је родом из Теслића, а живи и ради у Њемачкој, доказани патриота и хуманиста, захвалио је Нешковићу на гостопримству и жељи за још бољом сарадњом. 

-На овај начин, доласком на лице мјеста,  још боље разумијемо потребу за сарадњом. Видимо једну транспарентност у раду а то је веома битна чињеница да би европски економисти и стручњаци улагали у Српску и БИХ,  да прије свега знају чињенично стање и потребе друштва-рекао је Којадиновић. 

Он је најавио да ће се још више залагати како би се доприњела боља економска сарадња Њемачке са БиХ. 

Њемачки привредник Шрефан Фриш члан је Управног одбора компаније "Енџи" која има 350.000 запослених радника широм свијата истакао је да је са Нешковићем прије свега  у дугогодишњим пријатељским односима. 

Фриш је навео да је његова жеља да допринесе бољој сарадњи на економском плану Републике Српске и БиХ са земљама Европске Уније.


За Семберија инфо - Младен Василић