Аид Ханушић именован за судију Врховног суда Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Аид Ханушић именован за судију Врховног суда Републике Српске


Фото: ИнфоБијељина

Izvor: bijeljina.com

Високи судски тужилачки савјет БиХ, на сједници која је одржана 18. и 19. октобра у Сарајеву именовао је више носилаца правосудних функција у Федерацији и Републици Српској. 

Што се тиче Бијељине, досадашњи предсједник Основног суда у Бијељини Аид Ханушић, који је годинама успјешно обављао функцију предсједника Основног суда у Бијељини и постизао најбоље радне резултате на нивоу цијеле БиХ,  именован је за судију Врховног суда Републике Српске, док је Драженко Лугоња, судија Окружног привредног суда у Бијељини именован на позицију судије Окружног суда у Бијељини.

У образложењу најновијих именовања  носилаца правосудних функција, образложено је да је у обзир узето стручно знање, радно искуство и радни резултати, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављају активности у оквиру функција за које се пријављују, од њиховог односа с радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристрасности и угледа.