Вучић: Радоичић ће да одговара пред нашим органима, тек предстоји оптужница :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Радоичић ће да одговара пред нашим органима, тек предстоји оптужница


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас ће Милан Радоичић, кога Тужилаштво терети за тешка кривична дјела која је сам признао, да одговара пред нашим органима и да тек предстоји подизање оптужнице.

-Не бих да браним Радоичића јер он одговара пред нашим правосудним органима и тек му предстоји оптужница, када се истрага спроведе, да ли ће бити проширења истраге или не, то је на надлежним државним органима. Они ће установити све те чињенице - рекао је Вучић.

Он је то изјавио одговарајући на питања новинара послије академије поводом 45 година Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње”. Вучић је рекао да је Радоичић улагао новац у своју кућу на КиМ, и да није износио паре из Србије, као што то чине многи лидери бившег режима и опозиције.

-Спроводи се истрага, нисам тужилац и нисам судија да бих доносио било какву пресуду, то би било противправно - рекао је Вучић.

Он је додао да тужилац Радоичића гони за веома тешка кривична дјела која је сам признао.

-Сам је признао, није било потребе да чујете било кога другог, човек је дошао и рекао “ја сам то урадио” и понудио себе - рекао је Вучић и додао да ће истрага бити настављена, оптужница подигнута .

-Сви аспекти истраге биће покривени, одакле новац за оружје на црном тржишту, све ће бити установљено. То је наша обавеза и ми ћемо свој посао да обавимо - закључио је Вучић.

Виши суд у Београду одбио је приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора Радоичићу осумњиченом да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и Тешка дјела против опште сигурности.

Радоичића (45) терете да је од јануара до 24. септембра ове године из Тузле набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи, саопштило је претходно тужилаштво.

Како је наведено, оружје му је испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а потом га је преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији Косова и Метохије, гдје га је скривао у напуштеним објектима и шумама.

Радоичић се такође терети да је као коловођа групе са више непознатих лица, заједничким дјеловањем и опште опасном радњом, 24. септембра изазвао опасност по живот људи у Бањској на КиМ.

Радоичић је саслушан јуче у Вишем јавном тужилаштву, гдје је негирао оптужбе.


​Танјуг / Глас Српске