Сабор ПДП-а у Бањалуци: Бореновић остаје предсједник, Милко Грмуша потпредсједник :: Semberija INFO ::

 

Сабор ПДП-а у Бањалуци: Бореновић остаје предсједник, Милко Грмуша потпредсједник


БАЊАЛУКА - Актуелном предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу је на данашњем Сабору странке у Бањалуци мандат продужен до локалних избора.


На Сабору је изабран нови Главни одбор, донесена декларација о локалној самоуправи, те Резолуција о спровођењу програмских начела ПДП-а "Република Српска на првом мјесту".

Драшко Станивуковић изабран је за првог од шест потпредсједника странке са највећим овлаштењима, док ће у одсуству мијењати Бореновића, односно бити неформални замјеник предсједника.

Ненад Вуковић је именован за генералног секретара ПДП-а, док је за предсједника Главног одбора изабран Синиша Голић из Брчког, што је новина у овој странци.

На Сабору је изабрано и осам чланова Предсједништва ПДП-а, те измијењен страначки Статут.

Бореновић је поручио да је овим завршен значајан дио унутарстраначких избора, као и да ПДП улази у озбиљне припреме за локалне изборе.

"Одлуке ћемо доносити опрезно и разумно, уз компромисе. ПДП је посвећен идеји да Република Српска буде модерна, праведна земља, у којој закони вриједе за све и на првом мјесту у оквиру Дејтонског мировног споразума", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци након Сабора странке.

Према његовим ријечима, сваки од шест изабраних потпредсједника имаће посебна задужења, јер долазе из различитих средина и општина.

Гласање на данашњем Сабору за предсједника, потпредсједнике и чланове Предсједништва ПДП-а било је тајно, а од присутних 100 чланова Главног одбора - гласала су 82.


Глас Српске