Патријарх српски Порфирије стигао у Мостар :: Semberija INFO ::

 

Патријарх српски Порфирије стигао у Мостар


Foto: RTRS
Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у Мостар гдје су га на аеродрому дочекали Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и градоначелник Мостара Марио Кордић.

На Аеродрому Мостар патријарха су дочекали и посланик у Народној скупштини Србије Милимир Вујадиновић, замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, те свештеници из Мостара Душко Којић и Марко Гојачић.

Патријарх српски Порфирије у посјету Мостару дошао је поводом 150 година од освештања Саборне цркве Свете Тројице која још није обновљена након потпуног рушења 1992. године.

Патријарх Порфирије прво иде у Манастир Житомислић, а затим у Пребиловце. У Мостар се враћа у 16.30 часова гдје ће у Владичанском двору посјетити изложбу поводом 150 година од освештања Саборне цркве, затим ће обићи Стари град и задржати се кратко, те имати пријем у Градској вијећници у 18.00 часова.

Из Српске православне црквене општине Мостар позивају вјерни народ Мостара и Херцеговине на дочек патријарха вечерас у 19.00 часова испред Саборног храма и божанствену литургију сутра у 9.00 часова у Саборном храму.
Од 9.00 часова сутра у Саборној цркви Свете Тројице биће служена света божанствена литургија којом ће началствовати патријарх уз саслужење великог броја епископа и свештеника.

Патријарх ће присуствовати донаторском ручку за обнову Саборне цркве Свете Тројице који ће бити одржан у хотелу "Мепас" од 12.00 часова.



(РТРС)