Детаљи трагедије у Бањалуци: Тијела мајке и сина пронађена у кући након 20 дана :: Semberija INFO ::

 

Детаљи трагедије у Бањалуци: Тијела мајке и сина пронађена у кући након 20 дана


Обдукцијом тијела Славице И. и њеног сина Жељка Б. који су синоћ пронађени мртви у кући у бањалучком насељу Росуље, утврђено је да су умрли природном смрћу, потврђено је "Гласу Српске".

Према ријечима извора блиског истрази умрли су прије најмање 20 дана и обоје су имали здравствених проблема од раније.

- Славица је била тешко болесна, њен син Жељко је био особа са посебним потребама. На тијелима и једног и другог нема повреда  тако да у овом случају нема елемената кривичног дјела. Према стању тијела мртви су лежали у кући најмање 20 дана, а можда  и више - рекао је наш извор.

Појаснио да је овај стравичан случај откривен након што су комшије осјетиле смрад, а и нису виђали сина и мајку па су обавијестили полицију.

- Нису их виђали дуже вријеме да излазе из куће, а посљедњих дана су осјетили несносан смрад па су позвали полицију. Када је полиција дошла на мјесто догађај и ушла у стан, затекли су ужасна призор. Син и мајка лежали су мртви, а њихова тијела су била у поодмаклој фази распадања - рекао је извор близак истрази.

Њихове комшије испричале су да су они живјели сами и да је Славица у посљедње вријеме била болесна и тешко се кретала, док је њен син још од раније имао проблема и требала му је помоћ.

Њихова комшиница Душанка испричала је да су син и мајка били доста повучени и да се нису дружили пуно са комшијама. Казала је да је прије петнаестак дана видјела Славицу која се јако споро кретала.

- Тад ми је рекла да је болесна и ушла је у кућу и од тад је нисмо виђали. Нисам виђала ни њеног сина, а  он је иначе особа са посебним потребама и није се дружио ни са ким. Нажалост био је болестан и углавном је боравио у кући - рекла је Душанка.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да им је овај случај пријављен синоћ око 20.50 часова.

- Пријављено је да су у породичној кући у бањалучком насељу Росуље пронађена два беживотна тијела. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста, те утврдили да се ради о С. И. и Ж. Б. из Бањалуке. На лице мјеста је изашао и дежурни мртвозорник, а  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука је наложио обдукцију којом је утврђено  да нема елемената кривичног дјела-наводи се у саопштењу полиције.

(Глас Српске)