Суд БиХ потврдио оптужницу против Додика и Лукића :: Semberija INFO ::

 

Суд БиХ потврдио оптужницу против Додика и Лукића


САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, преносе сарајевски медији.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио Тужилаштву на дораду.

Након што је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу, предсједник Српске је поднио кривичну пријаву против тужиоца Недима Ћосића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића „због непоштовања одлука високог представника“, али ју је Суд БиХ вратио на уређење и допуну јер, како је наведено, три тужиоца уопште нису детаљно описала које кривично дјело су починили Додик и директор "Службеног гласника Српске".

Суд БиХ вратио је на дораду Тужилаштву БиХ оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића на допуну и дораду јер је пуна мањкавости, у смислу члана одредбе закона 227.став 1 ц) Закона о кривичном поступку БиХ.


Глас Српске