У БиХ активиран хуманитарни број за становништво Марока :: Semberija INFO ::

 

У БиХ активиран хуманитарни број за становништво Марока


Друштво Црвеног крста Босне и Херцеговине активирало је хуманитарни број 17023 - чијим позовом грађани могу донирати двије конвертибилне марке за становништво Марока.

Друштво Црвеног крста Босне и Херцеговине сaосјећа се са грађанима Марока и Мароканским Црвеним полумјесецом након разорног земљотреса наводе из ДЦК БиХ.

Наводе и да је доступан рачун ДЦК БиХ на који физичка лица, правни субјекти и сви остали могу уплатити новчане донације.

ДЦК БиХ ће дјеловати на основу потреба Мароканског Црвеног полумјесеца и у складу са смјерницама ИФРЦ-а (Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца). Друштво Црвеног крста/крижа БиХ позива све грађане на солидарност са грађанима Марока, којима је тренутно наша помоћ најпотребнија – наводи се у саопштењу.

Најмање 1.037 људи је погинуло, а 721 особа је повријеђена у снажном земљотресу који је погодио Мароко, саопштило је у суботу Министарство унутрашњих послова те земље.

Смртни случајеви у земљотресу магнитуде седам степени забиљежени су у више региона, укључујући провинције Ал Хауз и Маракеш, као и градове Оуарзазате, Азилал, Чичаоуа и Тароудант.

Ово је најснажнији земљотрес који је погодио ову сјеверноафричку земљу у посљедњих сто година, саопштио је Национални институт за геофизику Марока.


Глас Српске