Вишковић: Борба за Српску и даље траје :: Semberija INFO ::

 

Вишковић: Борба за Српску и даље траје


Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да се борба која се деведесетих година водила за одбрану Републике Српске - води и данас, само другим оружјем с циљем да се спријечи да се Српска развласти и узме јој се имовина.

Он је истакао да учесници данашње борбе нису исти, док сценаристи јесу.

- Исти су пројектанти, машинерија, која на неки начин жели да све оно што су наши борци крвљу платили и створили данас на неки волшебан начин развласте, да нам узму имовину - рекао је Вишковић. 

Вишковић је истакао да без имовине не може постојати једна земља.

- БиХ нема имовину - имовина је на ентитетима - указао је Вишковић и подсјетио да је Република Српска мировним споразумом у Дејтону добила 49 одсто територије и сву имовину на њој.

Он је указао да данас у БиХ којекакви стручњаци и историчари замајавају грађане својим изјавама о имовини.

Вишковић је навео да постоје мешетари који зарађују на сваком крвопролићу и сукобу, те указао да се и данас залажу да дестабилизују БиХ и не желе јој ништа добро.

- Зато морамо бити паметни, свјесни чињенице да Република Српска мора бити сачувана и одбрањена и зато нам је неопходно српско јединство - напоменуо је Вишковић.

Вишковић је истакао да без Републике Српске овдје нема живота.

- Ако Сарајево буде одлучивало о судбини српског народа, онда тешко нама свима - упозорио је Вишковић и позвао на уједињење у одбрани институција Републике Српске.

Вишковић је у Власеници присуствовао обиљежавању 31 године од оснивања елитне јединице Војске Републике Српске - Јуришног одреда Власеница.


РТРС