Босанчић: Скупштина одлучује о поскупљењу паркинга; Станивуковић да повуче одлуку :: Semberija INFO ::

 

Босанчић: Скупштина одлучује о поскупљењу паркинга; Станивуковић да повуче одлуку


Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић позвао је градоначелника Драшка Станивуковића да повуче одлуку о поскупљењу паркинга у граду јер то може донијети само градска Скупштина, те најавио да ће покренути оцјену законитости правилника пред Уставним судом Републике Српске.

Босанчић је навео да је Законом о комуналним дјелатностима Републике Српске управљање паркинзима дефинисано као комунална дјелатност од посебног јавног интереса, те да је за одређивање цијене комуналних услуга овлашћена искључиво Скупштина града, а што је наведено у члану 38 став 11 Статута града, саопштено је из Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука.

- То значи да одборници, које су бирали грађани, једини могу донијети одлуку о промјени цијене паркинга, а не да се то уређује неким правилницима. На тај начин добијамо транспарентност и омогућава се сваком грађанину да има глас у процесу одлучивања о питањима која директно утичу на њихове свакодневне животе - истакао је Босанчић.

Најавио је да ће покренути оцјену законитости овог правилника пред Уставним судом Републике Српске.

Босанчић је подсјетио да је прије неколико дана апеловао на градоначелника Бањалуке да одустане од спорне одлуке, која је изазвала револт Бањалучана с обзиром на то да ово поскупљење представља додатно оптерећење за њихове буџете.

Цијена паркинга у свим тарифним зонама у Бањалуци од данас је повећана.
 
(РТРС)