Детаљи несреће на Јадранској магистрали: Дијете страдало у судару четири возила :: Semberija INFO ::

 

Детаљи несреће на Јадранској магистрали: Дијете страдало у судару четири возила


У тешкој несрећи која се ноћас догодила код Дубровника учествовала су четири возила, а погинуло је дијете.

Шест особа је тешко повријеђено.

Како је потврђено у ПУ дубровачко-неретванској, у несрећи је учесвовало више возила, а ради се о страним држављанима.

Полиција је нешто касније објавила и детаље овог трагичног догађаја.

"Саобраћајнанесрећа догодила се нешто прије 3 сата, када је 33-годишњи држављанин Албаније, управљајући возилом италијанских националних ознака, крећући се у смјеру Дубровника, прешао на супротну коловозну траку и ударио у особно возило њемачких регистарских ознака којим је из супротног смјера управљао 20-годишњи држављанин Њемачке, те је даље у неконтролисаном кретању ударио у возило словеначких националних ознака које се кретало иза возила њемачких регистарских ознака и којим је управљао 50-годишњи возач са Косова", саопштила је полиција.

Након удара, возило њемачких националних ознака удара у друго возило, такође њемачких националних ознака, које се кретало супротном коловозном траком у правцу Дубровника, а којим је управљао возач са Косова стар 29 година.
Возачи сва четири возила која су учествовала у овој саобраћајној несрећи су алкотестирани и тестови су негативни.
На мјесту догађаја смртно је страдало малољетно дијете, путник возила које је скривило саобраћајну несрећу, а троје путника из истог возила задобило је тешке тјелесне повреде и сви су држављани Албаније.

Осим њих, тешке поврде задобио је возач возила словененачких националних ознака и двоје путника који су се налазили с њим у возилу, од којих је једно малољетно дијете, а сви су са Косова.

Тијело преминулог малољетног дјетета превезено је на Одјел патологије дубровачке болнице гдје ће се утврдити тачан узрок смрти, а повријеђени су превезени у дубровачку болницу гдје су задржани на даљем лијечењу.

Саобраћај на овом дијелу Јадранске магистрале био је у цијелости затворен, а у потпуности је нормализиран у 6.40.

(Независне)