Младић из БиХ стао да одмори поред пута у Хрватској па погинуо :: Semberija INFO ::

 

Младић из БиХ стао да одмори поред пута у Хрватској па погинуо


Држављанин БиХ (28) погинуо је рано јутрос док је одмарао на проширењу поред пута у Хрватској.

Несрећа се догодила јутрос у 5.45 часова у мјесту Баћина, на подручју Плоча.

Из Полицијске управе Дубровачко-неретванске саопштено је да се држављанин БиХ у тренутку саобраћајне несреће налазио поред возила које је претходно зауставио на макадамском проширењу уз државни пут Д-8.

До трагедије је дошло када је 59-годишњи држављанин самопроглашеног Косова, крећући се из смјера Сплита у смјеру Дубровника, услијед неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом њемачких регистарских ознака којим је управљао и изласком из десног завоја прешао на супротну коловозну траку, а потом и на макадамско проширење уз пут.

Потом је ударио је у 28-годишњег држављанина БиХ  који је стајао поред свог возила.

Након што га је ударио, возило њемачких регистарских ознака слетјело је у провалију на дубину од око два метра, преноси Индеx.

Од посљедица удара, 28-годишњак је страдао на лицу мјеста  док је путница из његовог возила, такође држављанка БиХ, задобила лакше тјелесне повреде, а малољетно дијете је остало неповријеђено.

Возач који је скривио ову саобраћајну несрећу задобио је тешке тјелесне повреде и он је превезен у сплитску болницу гдје је задржан на даљем лијечењу, док су путници из његовог возила: 52-годишњакиња, 23-годишњак и 21-годишњакиња, сви држављани самопроглашеног Косова, прошли без повреда.

За вријеме трајања увиђаја којим су руководили полицијски службеници саобраћај на овом дијелу Јадранске магистрале одвијао се наизмјенично једним прометним траком, уз регулацију полицијских службеника.

Саобраћај је у потпуности отворен у 8.40 часова.

 (Независне)