Додик: Санкције су нам САД увеле по налогу из Сарајева :: Semberija INFO ::

 

Додик: Санкције су нам САД увеле по налогу из Сарајева


Санкције које су увеле САД нису ни лаке ни једноставне јер долазе од најјаче земље на свијету, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске на прес конференцији с Александром Вучићем, предсједником Србије.

Он је рекао да САД воде антисрпску политику од почетка распада Југославије до данас, и да су санкције увели по налогу из Сарајева који, како је рекао, негирају Дејтон и РС, попут, како је нагласио, Дениса Бећировића, бошњачког члана Предсједништва БиХ.

Он је рекао да Србија и РС имају најбољу могућу сарадњу коју ће наставити и убудућности, као и да ће заједно обиљежавати датуме сјећања, попут бомбардовања избјегличке колоне Срба након хрватске операције Олуја.

Нагласио је да ће се искористити сва права да се казне они одговорни за тај злочин.

Додик је рекао да ће РС и Србија наставити и продубити сарадњу у оквиру Дејтонског споразума односно споразума о специјалним и паралеленим везама.

Казао је да је задовољан што су данас Радован Вишковић, премијер РС, и Ана Брнабић, премијерка Србије, потписали меморандум о изградњи два идентична меморијална центра у Доњој Градини и Београду посвећена јасеновачким жртвама.

(Независне)