Заплијењена дрога вриједна 700.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Заплијењена дрога вриједна 700.000 КМ


Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево ухапсили су С.К. (37) из Сарајева и заплијенили више килограма спида чија се улична вриједност процјењује на 700.000 марака.

Из МУП- КС су истакли да је осумњичени ухапшен у оквиру оперативно-тактичке акције у борби против злоупотреба опојних дрога. Навели су да С.К. терете да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога  и тешка крађа.

Како су саопштили под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и уз наредбу Општинског суда у Сарајеву извршен је лични и претрес стана и путничких возила које користи С.К.

-У претресу је пронађено и изузето, између осталог  буре са 11  пакета садржаја материје бијеле која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид  укупне бруто масе  11,206 килограма, кеса са осам пакета садржаја материје бијеле која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид укупне бруто масе 8,069 килограма, кеса садржаја смеђе материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин укупне бруто масе 1,5 килограма. Пронађена је и  кутија са сувом зељастом материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, упакована у више паковања укупне бруто масе  510 грама, два пакетића садржаја материје бијеле боје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид, пакетић садржаја суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана- стоји у саопштењу.

Додаје се да је нађено и више аутодијелова возила BMW као и други предмети од интереса за истрагу.
Истиче се да je улична вриједност заплијењених наркотика око 700.000 КМ.

- Ухапшени мушкарац је предат у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, те ће над њим нити проведена даљња криминалистичка обрада- наведено је у саопштењу МУП- а КС.

(Глас Српске)