Грчка: Пет особа ухапшено због подметања пожара, двоје под истрагом :: Semberija INFO ::

 

Грчка: Пет особа ухапшено због подметања пожара, двоје под истрагом


АТИНА - Пет особа ухапшено је у Грчкој због подметања пожара у Виотији, Илији, Јанини, Пели и Митилини, а министар за климатску кризу и цивилну заштиту Василис Кикилијас најавио је строже казне за одговорне за паљевине, али и за оне који показују "немар" према околини.

Кикилијас је најавио да ће казне бити сличне онима који се примењују на лица оптужена за злостављање животиња, преноси грчки портал ЕРТ.    

Мушкарац стар 57 година, који је ухапшен и оптужен за подметање пожара у Каленци у планинској области Цумерка на западу Грчке, данас ће бити изведен пред истражне органе.

Локални медији су пренијели да је он наводно умијешан у још два слична случаја.

Други оптужени, 65-годишњи мушкарац који је ухапшен у области Илија на Пелопонезу и оптужен за покушај подметања пожара извинио се истражитељима.

Према наводима припадника ватрогасне службе, овај човек је ухапшен у Пиргосу током рутинске контроле и осумњичен је за покушај подметања пожара у травнатом растињу, на локалном путу Ксирокамбу - Пефкес

 Још један 20-годишњи младић ухапшен је и осумњичен за подметање пожара у области Плака Делесио у општини Танагра Бојотија на западу Грчке, која се сматра једним од најопаснијих подручја за пожар.


Танјуг / Глас Српске