Вулић: Српска штити своја права и не дозвољава да се "распакује" Дејтон :: Semberija INFO ::

 

Вулић: Српска штити своја права и не дозвољава да се "распакује" Дејтон


Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић рекла је у нашем Јутарњем програму да Република Српска никада неће дозволити да је "распакује" Дејтонски споразум.

- Српска је увијек стабилна, а сви који су јуришали на Српску и сви који су жељели да распакују Дејтон, наићиће на наш отпор - јасна је Вулићева.

Нагласила је да Република Српска увијек јасно одговара онима који раде против Српске и Дејтона.

- Српска се није ничега одрекла, само брани своја права. Када је Кристијан Шмит почео да намеће неке "одлуке", Српска је одговорила у складу са Уставом и својим надлежностима - навела је Вулићева.

Нагласила је да су странке из Сарајева под менторстрвом дијела међународне заједнице

- Они су нестабилни на политичкој сцени и колеге из странака "Тројке" су и под притиском СДА. Направили су и дипломатски скандал око писма Антонија Гутереса. Не желим вјеровати да је то дјело Елмедина Конаковића, али види се да је СДА утицајна по дубини - истакла је Вулићева.

Навела је да ће странкама "Тројке" требати годину дана да разоткрију разне малверазације СДА у БиХ, посебно у обавјештајним структурама.

Каже да је СДА структура највећи проблем.

- Имају огромну структуру. У америчкој Амбасади у Сарајеву је 90 одсто људи из СДА, они пишу њихова саопштења - рекла је Вулићева.

Навела је да посланици СНСД-а се увијек консултују са инстуцијама Српске прије гласања у ПС БиХ.

- Нећемо да нам се деси грешка. Сарадња је на високом нивоу - јасна је Вулићева.


​РТРС