Вјетар распламсао пожар код Дубровника, ватра прелазила и у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Вјетар распламсао пожар код Дубровника, ватра прелазила и у БиХ


Јак југоисточни вјетар у Жупи дубровачкој распламсао је у уторак навече пожар који су ватрогасци, уз помоћ три канадера, током дана настојали ставити под надзор, изјавио је жупанијски ватрогасни заповједник Стјепан Симовић.

Симовић је рекао да се пожар шири на источној и западној страни.

"Имат ћемо велик проблем ако запуше бура. Близу су куће и постоји одређена опасност. Дио пожара прешао је у Босну и Херцеговину па се вратио, а један дио је ушао и у Конавоска брда", казао је.

"У овоме тренутку објекти нису угрожени, али ради се о великој фронти гашења коју отежава јак вјетар. У приправности су и ватрогасци из Сплитско-далматинске и Истарске жупаније те се улаже максималан напор да се пожар заустави", рекао је главни ватрогасни командир Славко Туцаковић.

Два велика пожара букнула су у понедјељак навече у околини Дубровника. Код Брсечина је током ноћи стављен под надзор, док се у Жупи дубровачкој ношен вјетром брзо проширио и запријетио кућама, које су одбрањене.

Током дана у гашењу су учесрвовала три канадера те професионалне и добровољне ватрогасне јединице с подручја Дубровачко - неретванске жупаније.

(Независне)