Драма на плажи у Хрватској: Птица напала дјечака, замало му ископала око :: Semberija INFO ::

 

Драма на плажи у Хрватској: Птица напала дјечака, замало му ископала око


На истраској плажи у Бањолама, на дијелу према рту Бумбиште, преткрај прошле седмице, гњурац је напао 12-годишње дијете док је било у плићаку, покушавајући ставити маску за роњење.

Гњурац му је дошао с леђа те га почео снажно ударати кљуном по тијелу и глави, концентришући се на очи.

"Прошли смо хорор, али с добрим завршетком. Очи су, срећом, остале читаве, само је доњи капак добро уштинут", рекла је за истра24 мајка нападнутог дјетета, још потресена од напада гњурца на дијете.

Прича како је то био сасвим обичан дан на купању.

 "У једном тренутку смо опуштено сједили на плажи, а у другом тренутку смо се борили с птицом која је покушавала ископати очи нашем дјетету. Дијете је почело вриштати и покушавало се одбранити од агресивне птице. Испрва нисмо ни схватили шта се догађа. Муж је затим скочио у море те зграбио дијете и одвукао га из мора. Гњурац се након напада удаљио", рекла је мајка дјетета, срећна јер је ипак све прошло без тежих повреда, иако је доњи капак дјетета добро уштинут.

Чудно јој је, каже мајка, да је гњурац напао дијете без икаквог повода, барем оног видљивог, јер нити је у близини било гнијездо, нити су у близини били његови младунци.

 "Не памтим да се такво шта догодило на истарским плажама. Напао је из чиста мира", казала је мајка за истра24.

(Независне)