Метeоролози за сутра најављују олујни вјетар у Српској; Могућа појава бујичних вода и урбаних поплава :: Semberija INFO ::

 

Метeоролози за сутра најављују олујни вјетар у Српској; Могућа појава бујичних вода и урбаних поплава


Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се сутра очекује јак и олујни вјетар, те локалне непогоде на сјеверу и западу Републике Српске и у ноћи на сриједу, 26. јули.

Из Завода су нагласили да се очекују удари вјетра и преко 80 километара на час понегдје.

- Сутра ујутру и пријеподне биће топло и вјетровито. Дуваће умјерен до јак југозападни вјетар. На западу и сјеверу ће вјетар имати и олујне ударе уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода. Средином дана доћи ће до краткотрајне стабилизације времена без падавина - саопштено је из Завода.

Крајем дана и увече на сјеверу и западу очекују се јачи пљускови са грмљавином и локалне непогоде.

- Очекује се јача киша и пљускови са грмљавином, а могућа је и појава града. На крајњем сјеверу у ноћи ка сриједи очекују се јаче, понегдје и врло обилне падавине. Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава бујичних вода и урбаних поплава - нагласили су из Завода.

Максимална температура ваздуха биће од 34 степена Целзијусова до чак 40, у вишим пределима од 30, а у сриједу се очекује израженији пад температуре ваздуха.

Из Завода су упозорили да се данас очекује висока температура ваздуха за све регионе.


​РТРС