Upozorenje poznatog meteorologa: Stižu nove superćelije :: Semberija INFO ::

 

Upozorenje poznatog meteorologa: Stižu nove superćelije


FOTO: Ilustracija
Словеначки метеоролог Марко Корошец најавио је да би изузетно јаки вјетрови могли узроковати ломове и велику штету на дрвећу у парковима. Он истиче да слиједи тешка прогноза за централну Европу и Балканско полуострво са екстремним условима за снажан град, разорне вјетрове и торнада у понедјељак и уторак.

Познати словеначки метеоролог Марко Корошец, објавио је једно од најозбиљнијих упозорења у вези са невременом које нас очекује у идућа три дана.

"Посљедња два дана показала су ванредан временски образац у централној Европи. Бројне тешке временске непогоде са торнадима, снажним градом, изненадним поплавама и јаким вјетровима разориле су алпско подручје, сјеверну Италију, Словенију, Хрватску и централни Балкан. Значајније непогоде, укључујући снажан град, предвиђају се од понедјељка до сриједе, јер још један снажан и дубок фронтални талас улази у прегријану земљу“, изјавио је Корошец, преноси "Вечерњи лист".

Како наводи, од понедјељка до сриједе у централној Европи са алпским подручјима, Италији, сјеверном и централном дијелу Балканског полуострва очекује се вишедневна оштра временска непогода.

"Очекују се јаке грмљавинске олује, укључујући суперћелије са снажним градом, торнадо, бујичне поплаве и разорни вјетрови“, упозорава "Севере Wеатхер" који унутар свог упозорења посебно апелује да се пажљиво прате подручја уз јадранску обалу, гдје су многи на одмору и кампују.
 
(Независне)