Милановић: Предсједница нема карактер, срамоти нас :: Semberija INFO ::

 

Милановић: Предсједница нема карактер, срамоти нас


Кандидат за предсједника Републике Хрватске Зоран Милановић гостовао је у емисији "Точка на тједан" на телевизији "Н1", гдје је изјавио да "Хрватска тренутно има предсједницу без карактера и која је срамоти".

"Предсједник је дионичар једне врло неопипљиве, елузивне категорије, имаш ауторитет и углед или га немаш. Ово је за мене деградација улоге, назвао бих то циркусом кад не бих имао респекта за циркус. Ово је једна лоша ријалити комедија и то треба докинути. Кад год је ХДЗ држао све полуге у држави, Хрватској није било добро", рекао је Милановић и додао:

"Имамо предсједницу без карактера, предсједницу без идентитета, предсједницу која нас срамоти".

Он је потом објаснио зашто се кандидовао, зашто жели да буде предсједник Хрватске.

"Желим бити, ту нисам да то рутински одрадим. Гледао сам, проматрао, схватио да нитко од људи које бих можда и ја подржао као кандидате није ишао довољно резолутно и одрјешито. Ако је ваше мишљење да је у Хрватској нормално, да све то скупа ферцера, онда се може наставити на начин како се догађало задњих пет година. У Хрватској је највећи проблем што ХДЗ има монопол власти, паравласти, дубоке државе и то је за Хрватску јако штетно и то видим као свој позив да то промијеним", рекао је Милановић.

Говорећи о премијеру Хрватске Андреју Пленковићу, Милановић каже да он само себи помаже.

"Ја причам и одговарам на питања, Пленковића је ХДЗ-ова десница довела као спаситеља. Ја сам рекао да је то фејк, да је тај човјек ту дошао да помогне себи. Ја сам први који је то рекао, а сад то понавља и његова унутарстраначка опозиција. Ту ћу стати, нећу се више бавити унутарстраначким стварима у ХДЗ-у. То је фејк", рекао је Милановић.

"Сјетите се само комичне комисије за утврђивање културе срца и духа старог хрватског поздрава, сјетите се шатора, на томе су ти цуре и дечки клицали и томе су се клањали и што би рекли - све се враћа, све се плаћа. Из искуства сам видио што ће се догодити Хрватској након оне политике тијеком дијељења функција у Еуропској комисији. Сад нам неке од тих држава неће заборавити што смо радили, како смо рушили њихове кандидате, а наш циљ није збринути Пленковића и Шуицу у Бриселу, наш циљ је Шенген, а сад ћемо видјети како ће нам се то обити о главу", рекао је Милановић.

Коментарисао је и ситуацију око имовинске картице Дубравке Шуице.

"Тко све сад ради за СДП? Синдикати, Повјеренство за одлучивање о сукобу интереса, сад видим да и ГОНГ ради за СДП. Што се тиче Шуице, она је Пленковићев пројект. Он би требао тражити од ње да објави што има и објасни како је то стекла. Бранити то неким ГДПР-ом сад је смијешно", рекао је Милановић.

N1/Nezavisne novine