Вучић: Курти није заинтересован за мир :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Курти није заинтересован за мир


Премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија не занима мир, не занима га чак ни шта Сједињене Америчке Државе мисле о њему, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић у интервјуу за портал The Pavlovic today.

Курти жели да буде тај који улази у сукоб са Србијом јер му то недостаје у биографији, да буде неко ко може да каже: "Ево ме, ја сам ратни вођа", а не само Хашим Тачи, рекао је Вучић.

- Најизазовније је носити се са појединцима који се не понашају рационално и имају циљеве који превазилазе уобичајене и препознатљиве - истакао је Вучић.

Очекивали бисте да је Куртијев циљ да сарађује са онима који су створили, како кажу, Косово, навео је предсjедник Србије.

- Да са њима има најбоље и најближе односе, у којима мора да схвати да је њихова улога минимална, а да они који су то урадили, прије свега Сједињене Америчке Државе, морају да имају највеће поштовање. Али, Курти не жели да то разматра из те перспективе, њега занима сопствена улога. Њега не занима мир, не занима га чак ни шта Сједињене Америчке Државе мисле о њему - нагласио је Вучић.

Он је објаснио да оно за шта је Аљбин Курти заинтересован јесте да буде "насљедник" Енвера Хоџе и Адема Демачија.

- Курти жели да буде тај који улази у сукоб са Србијом јер му то недостаје у биографији, да буде неко ко може да каже 'Ево ме, ратни вођа', не само Тачи или било ко други. У таквим условима, када неко има тако ирационалан приступ, потпуно га је немогуће ангажовати на рационалан, интелигентан и мудар начин. И зато ни Американцима није лако да разговарају са њим - рекао је Вучић.

(Танјуг)