Жена преминула од убода стршљена :: Semberija INFO ::

 

Жена преминула од убода стршљена


Педесетседмогодишња жена из околине Чачка преминула је јуче од посљедица убода стршљена.

Она је почела да се гуши истог тренутка када је инсект убо, а према ријечима родбине, преминула је на путу за чачанску болницу.

Село у којем је жена живјела са супругом и сином од Чачка је удаљено нешто мање од 20-ак километара.

"Све се одиграло синоћ између 19 и 19.30 часова. Жена је уочила стршљена који јој је летио око главе и покушала је да га истјера машући крпом. У тим покретима, она га је оборила на под и умјесто да га згази ногом, она га је згњечила истом том крпом. Стисла је стршљена прстима, тада је задобила ујед", прича рођака жене која додаје да су истог часа позвали Хитну помоћ, преноси Курир.

"Рођака почела да се гуши буквално истог тренутка када је стршљен ујео, одмах је почео да јој натиче језик. Када је Хитна стигла једва је давала знаке живота", прича кроз сузе рођака додајући да су присутни учинили све што су могли, али да се све одиграло у тренутку.

"Сви смо у шоку, инсеката ове године има на све стране, нарочито код нас којима су домаћинства поред ријеке или шуме, као што је и њен случај био. Жена је била релативно здрава, мислим да није ни знала да је била алергична", прича рођака.

У Општој болници у Чачку су потврдили смрт жене.

Љекари упозоравају да ујед стршљена има веома висок реакцијски импулс, због чега је неопходна хитна и брза интервенција. Особе које имају утврђен ризик од добијања алергијских реакција било које врсте, увијек код себе морају имати прописан лијек, а најчешће је то неки из групе антихистаминика, кажу љекари.

(Независне)