МЛАДИ СДС ПОКЛОНИЛИ ПРЕМИЈЕРУ ВИШКОВИЋУ ГРИЈАЛИЦУ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СДС ПОКЛОНИЛИ ПРЕМИЈЕРУ ВИШКОВИЋУ ГРИЈАЛИЦУ


Млади Српске демократске странке поклонили су симболично премијеру Радовану Вишковићу мини гријалицу и изазвали га да покуша да потроши 400 КW струје које је одређено као доња граница луксуза у изјавама директора Електропривреде РС Луке Петровића.
 
„Данас поклањамо премијеру Вишковићу ову гријалицу корисну за благо да се угрије у Влади и изазивамо га да покуша да користећи ову гријалицу не потроши 400 КW. Путем овакве или сличне гријалице већ од данас па до краја априла се грију: студенти и ђаци у студенстким односно ђачким домовима, пензионери који живе у становима направљеним прије 50-60 година са катастрофалном изолацијом, мајке са малом дјецом у становима прикљученим на градску Топлану која није способна да загрије стан за потребе мале дјеце ни му овим раним октобарским данима...“ – истакао је представник Младих СДС Немања Станић.
 
Станић је казао да је настојање СДС-а да укаже на проблеме а овај перформанс је један од начина.
 
Народни посланик СДС Зоран Видић казао је да жели да помогне Младим СДС у поруци да нормалан живот није луксуз и не би смио да буде луксуз.
 
„У Републици Српској се данас ова гријалица представља као луксуз а њено кориштење се додатно наплаћује. 400 КW и срамотно је што премијер али и господа из Електропривреде сматрају основну животну потребу, као што је потреба за гријањем или неку другу комуналну услугу луксузом“ – казао је народни посланик СДС Зоран Видић.
 
Народни посланикк СДС Дарко Митрић је казао да народни посланици подржавају активности Младих СДС-а и да ће се премијер Вишковић увјерити да кориштење ове гријалице није довољно да рачун зас трују буде мањи од 400 КW колико је доња граница луксуза.
 
„Не желимо да од основних животних услова правимо луксуз. Влада неоговорном политиком прави амбијент да се обичан човјек осјећа несигурним на овим просторима. Поживамо зато све људе да се сутра у 18 часова придруже протесту против поскупљења електриучне енергије у Бања Луци! – закључио је Митрић.