Додик: Потребни су нам јединство и патриотизам :: Semberija INFO ::

 

Додик: Потребни су нам јединство и патриотизам


Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да су српском народу и Републици Српској потребни јединство и патриотизам као симболи прошлости, садашњости и будућности и да то мора бити завјет како за данашње, тако и за будуће генерације.

- Данас многи кидишу на Републику Српску, нашу имовину, права и слободу. Покушавају на разне начине да нас мајоризују, да нас утишају, угњетавају, али наши преци треба да нам буду примјер и идеал како се чува и брани своја земља, свој идентитет, вјера и отаџбина. Морамо бранити оно најсветије што имамо и што смо створили у миру, а у рату одбранили - своју Републику Српску - истакао је Додик.

Он је подсјетио да је протекле седмица обиљежена 81 година од Битке на Козари, а да се данас обиљежава 148 година од почетка устанка у Херцеговини - Невесињске пушке.

- Зато требамо јединство и патриотизам који су симболи наше прошлости, садашњости и будућности. И то мора бити завјет како за данашње, тако и за будуће генерације - написао је Додик на Инстаграму.

Он је навео да је у Солуну на Зејтинлику присуствовао сахрани јунака српског народа Ђорђа Михаиловића, који је од заборава сачувао страдање српског народа у прошлом вијеку.

- У Бањалуци сам се састао с пријатељом Републике Српске министром иностраних послова Мађарске Петером Сијартом и заједно смо присуствовали подјели пољопривредне механизације у склопу пројекта Владе Мађарске који се спроводи у Републици Српској - подсјетио је Додик.


РТРС