СКАНДАЛОЗНО: Мајице са ликом дјечака убице продају као сувенир :: Semberija INFO ::

 

СКАНДАЛОЗНО: Мајице са ликом дјечака убице продају као сувенир


На једној познатој интернет платформи за продају сувенира, оглашене су мајице са ликом дјечака Косте К. (13), осумњиченог да је 3. маја починио масакр у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду.

Ове скандалозне мајице, узнемириле су и згрозиле оне, који посјећују сајт.

"Позната платформа за сувенире избацила је мајице са ликом дјечака убице, које носе насмијани модели и коштају двадесетак евра. Кад ме кап није стрефила! Мислила сам да се неко неумјесно шали" рекла је једна корисиница овог популарног сајта.

Она каже и да је овај потез болестан и бизаран и да под хитно томе треба стати на пут.

"Молим вас, да ли неко може нешто да учини? Продаја ових мајица мора да се забрани! Све је то захваљујући страним Јутјуберима, из Малезије, Индонезије... Они каче лажне снимке дјечака и тугаљиве приче о њему, а не знају ништа о случају, само оно што су прикупили са интернета и тако креирају лажну слику. Да није њих, нико ове мајице не би правио ни продавао. Људи, странци, можда и купе не знајући уопште ко је особа на мајици и какво је страшно злодјело починио" каже читатељка и додаје да се њих неколико обратило сајту у знак протеста и да су добили формалан одговар, али није јасно да ли ће повући мајице из продаје.

Сајт је иначе регистрован у Мароку, а не у Србији.

И заиста, на популарном сајту за продају, када се у претрази укуца име дјечака са Врачара појаве се мајице са његовим ликом, преноси "Атв". Мајице су женске и мушке, дугих и кратких рукама, има их у свим бојама и величинама.

На средини мајице је велика слика дјечака убице са црним флором преко очију, а на сајту се наводи да купац може да бира да ли жели да му слика буде напријед или на леђима.

(Независне)