Вучић: Курти жели да Србију увуче у рат са НАТО пактом, Турска наоружава Косово :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Курти жели да Србију увуче у рат са НАТО пактом, Турска наоружава Косово


Фото - Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да косовски премијер Аљбин Курти жели да Србију увуче у рат са НАТО пактом.

"Он све хоће да се деси што ја желим да избјегнем. Нисмо стигли до врхунца ескалације кризе на Косову, како неки мисле, већ Курти жели рат. Он то прижељкује", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је рекао да Курти неће дозволити да се формира Заједница српских општина, иако она мора да буде формирана у "складу са потписаним принципима".

Вучић је рекао да "слуша лажне патриотске говоре" на Аутокоманди, а када би се вратио први српски војник у ковчегу рекли би да их је увукао у рат и да то није "наш рат".

Најавио је да би данас требало да се састане са Србима са Косова.

Он је рекао да су Косовске безбједносне снаге "све опремљеније", прије свега турским озбиљним наоружањем, и да праве војску што не би смјело по Резолуцији Савјета безбједности Уједињених нација.

"Турци су им дали веома моћно противоклопно оруђе, минобацаче 120 милиметара, дронове барјактаре, хаубице", рекао је Вучић, наводећи да је Србија зато одустала да ове дронове купи од Турске, али ће бројни дронови камиказе ускоро стићи у Војску Србије из других извора.


БЕТА / БХРТ