Обиљежена 31 година од формирања "Вукова са Дрине" :: Semberija INFO ::

 

Обиљежена 31 година од формирања "Вукова са Дрине"


Foto: RTRS
Парастосом и полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, у Зворнику је обиљежена 31 година од формирања Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине", која је од 1992. до 1995. изгубила 81 борца, док је више од хиљаду рањено.

Вијенце и цвијеће положиле су породице погинулих, представници "Вукова са Дрине", Гарде "Пантери" из Бијељине, те борачких организација Зворника, Осмака и Шековића и других организација проистеклих из Одбрамено-отаџбинског рата.

- Ова елитна, маневарска јединица, чија је зона одговорности била цијела Република Српска, изводила је углавном офанзивна борбена дејства у којима су ослобађане српске територије - рекао је некадашњи командант Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине" пуковник Милан Јоловић, нагласивши да ова врло тешка и изазовна времена, треба још више да нас уједине - да Републику Српску, коју смо стварали деведесетих година и за коју смо губили своје животе, дијелове тијела и здраље, и даље снажније чувамо и развијамо.

- Велика је одговорност и на руковдству и институцијама Републике Српске да се сачува Српска која је гаранција опстанка и останка српског и других народа који живе и раде на овом простору - истакао је Јоловић.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да наша обавеза да сачувамо оно што су саборци и погинули борци остварили током рата, а то можемо само ако будемо јединствени.

Поводом обиљежавања годишњице организована је и посјета Спомен соби.

(РТРС)