Знањем и радом признат: Мирослав Којадиновић члан њемачке државне комисије о енергетској ефикасности :: Semberija INFO ::

 

Знањем и радом признат: Мирослав Којадиновић члан њемачке државне комисије о енергетској ефикасности


Привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић, поријеклом из Републике Српске, изабран је за члана комисије из БДСФ /Њемачке организације судских вјештака/ која ће се бавити тумачењем закона о енергетској ефикасности у Њемачкој а који ће се наћи пред парламентарцима у највишем законодавном тијелу ове једне од ведећих земаља Европе.
 
Којадиновић је рекао да ће као члан комисије и стручно лице из области енергетске ефикасности и регенеративне енергије радити на формирању одредби и усвојања овог важног закона.
 
Посебно задовољство, Којадиновић истиче, што на  и на овај начин може да промовише Републику Српску и њен енергетски потенцијал који је небројено пута истицао на свим битним догађајима из ове и других области.


 
-У мом срцу је увијек наша Српска и њени људи које здушно подржавам превасходно као човјек али и као стручно лице у областима у којима дјелам, зато и доживљавам као обавеза али и велику част да будем промотер на оним мјестима гдје је то најпотребније и чији се глас може далеко чути-рекао је Којадиновић.
 
Као члан њемачке државне комисије, Којадиновић  ће радити на побољшању енергетске ефикасности, која у посљедним годинама нија дала очекиване резултате, а према његовим ријечима пријеко је потребна човјечанству.
 
Он је напоменуо да садашња криза у Европској унији подстиче да заједничким снагама питање енергетског сектора које је важно за све привредне субјекте што прије буде позитивно ријешено.
 
-Важно је сачувати садашње капацитете из области енергетике али и створити услове за побољшање овог сектора који је важан за цјелокупно човјечанство. Кроз стварање бољих законских основа омогућили би свим областима привреде као што је хемијска индустрија, аутомобилска индустрија и друге да остану у земљама у којима производе и пласирају своје производе-закључио је Којадиновић.