Ко је милијардер који се налази у несталој подморници: Инжењер, пилот и Гинисов рекордер :: Semberija INFO ::

 

Ко је милијардер који се налази у несталој подморници: Инжењер, пилот и Гинисов рекордер


Подморница за петоро људи, под називом "Титан", која је кренула у експедицију истраживања олупина Титаника, нестала је у дубинама атланског океана, а међу путницима је и Хамиш Хардинг.

Хамиш Хардинг, 59-годишњи британски милијардер, пословни човек и истраживач, наводно се налази на подморници која је нестала у Атлантском океану и за којом је организована потрага. Наиме, Хардинг је јуче рекао да се придружио најновијој експедицији Оцеан Гатеа на Титанику, пише ББЦ.

Хардинг је на Фејсбуку и другим друштвеним мрежама објавио да су први урон покушали да изведу у недељу,18. јуна. Додао је и да се на подморници налази неколико легендарних истраживача, од којих су неки од 1980-их обавили више од 30 урона до Титаника.


Прва и једина мисија до Титаника ове године?

Хамиш је написао да ће ово путовање вероватно бити прва и једина мисија с посадом на Титаник ове године због тешких временских услова. Он је иначе студирао природне науке и хемијско инжењерство на Универзитету Кембриџ, а касније је стекао и лиценцу за пилота.

Прошле године је прозван „свемирским путником“ јер је учествовао у комерцијалном лету Блуе Оригина, свемирске компаније Џефа Безоса. Такође држи Гинисов светски рекорд у путовању око Земље преко Северног и Јужног пола.

Хардинг је тренутно председник међународне компаније Ацтион Авиатион која се бави продајом и операцијама у индустрији пословног ваздухопловства, са седиштем у Дубаију. У јуну прошле године је први пут најавио да ће се придружити тиму који ће видети олупину Титаника.

(Б92)