Почео јубиларни 20. Beer Fest :: Semberija INFO ::

 

Почео јубиларни 20. Beer Fest


БЕОГРАД– Јубиларни, 20. Beer Fest отворен је синоћ на београдском Ушћу наступом регионалних и домаћих рок бендова “Бомбај штампа”, “Партибрејкерс” и "Ван Гог" на Главној бини.


Манифестација у организацији куће “ Skymusic ” је била планирана још 15. јуна, али је због обилних киша и невремена, одложена за два дана, тако да је тек данас отворена фешта.

Програми од 15. и 16. јуна су помјерени за понедјељак и уторак, 19. и 20. јун, са измијењеним распоредом музичара, јер популарни британски бенд “ Morcheeba ” није могао да остане даље у Србији због згуснуте свјетске турнеје. 

Фронтмен "Бомбај штампе" Ђуро прошетао је публику Ber Festa кроз хитове са три студијска албума -  “Бомбај штампа” (1987), “Ја много боље летим сам” (1990), “Нека Ђ одмах доле ЦЈ” (2010).

Након њих је услиједио антологијски рок бенд “Партибрејкерс” на челу са Зораном Костићем Цанетом.

Публика је касније на Главној бини гледала популарни рокерски састав “Ван Гог” који води Звонимир Ђукић Ђуле и наступ алтернативне групе “Репетитор”. 

На бини "Riff Stage " гостовале су алтернативне групе - “Бели багреми”, “Санитариум - Бунт побједник 2022, "Recover", "Snakes Sharks & Planes", "Rainmaker" , "Кени Није Мртав", "Нафта", "Андрејин крст" (Serbia creates music). 

Ипак, Британска група „Incognito“ обележила је прво вече музичког фестивала, пред великим бројем публике која је певала углас њихове хитове. 

Чест гост Србије „Incognito“, основан у Лондону 1979. године, наступио је синоћ на главној бини, након регионалних и домаћих рок бендова, а публици су пружили увид у сасвим други жанр – "асид џез“.

Концерт су започели нумером Parisenne Girl”, сет листа им је чинила наслове “ When The Sun Comes Down”, “ A Shade of Blue”, и посебно су одушевили препуно Ушће са великим хитом - баладом “ Still a Friend of Mine” да би концерт завршили око један сат послије поноћи.


Танјуг / Глас Српске