Видић: Отказ за 65 радника буди забринутост за судбину Рафинерије :: Semberija INFO ::

 

Видић: Отказ за 65 радника буди забринутост за судбину Рафинерије


Руководство Рафинерије Брод донијело је одлуку о отказу за 65 радника, а посебно  забрињавајуће је што се укидају радна мјеста неопходна за редовно функционисање предузећа, изјавио је данас посланик Српске демократске странке Зоран Видић.
 
Она каже да се сада поставља логично питање да ли то значи да Рафинерија у Браду више неће наставити са радом.
 
„Укидају се радна мјеста која се тичу пријема сировине за производњу, отпреме готових производа, као и радна мјеста  у лабораторији која контролише квалитета готових производа“, рекао је Видић додајући су откази радницима најављени у четвртак.
 
Наводи да је забрињавајућа и структура радника који су добили отказе међу којима су троје дјеце погинулих бораца и неколико ратних војних инвалида.
 
Видић је упитао је зашто Влада Републике Српске шути о свему што се дешава у Рафинерији  и зашто  ништа не ради да заштити њене раднике.
 
„Народни посланици су на скупштинским сједницама у више наврата од Владе тражили одговор о томе што се дешава у Рафинерији. Влада се није огласила, а радници су остали незаштићени“, упозорио је Видић.
 
Он каже да Влада у овом случају не може  бити само посматрач и да не смије дозволити да дође до пропасти Рафинерије.
 
„Након ових отказа поставља се питање шта може  очекивати и преосталих 700 радника. Ако буде неопходно Влада мора донијети одуку да се на основу уговора о приватизацији Рафинерија вратити у власништво Републике Српске“, поручио је Видић.
 
Сектор за политику и медије СДС