Поводом 100 година постојања и рада Гимназије Филип Вишњић: Промовисана поштанска маркица :: Semberija INFO ::

 

Поводом 100 година постојања и рада Гимназије Филип Вишњић: Промовисана поштанска маркица


У бијељинској Гимназији „Филип Вишњић“ данас је промовисана поштанска маркица коју су издале „Поште Српске“ поводом  великог јубилеја ове образовне установе – 100 година постојања и рада школе коју је до сада завршило више од 10.000 ученика.

Владимир Шавија, директор бијељинске Гимназије „Филип Вишњић“ изјавио је да се промоцијом поштанске маркице завршава обиљежавање јубилеја Гимназије које је започето у јануару ове године.

„Овом приликом захваљујемо се „Поштама Српске“ које су израдиле и одштампале ову поштанску маркицу. За нас је то велика част, јер се и на овакав начин наша школа промовише широм свијета“, истакао је Шавија.

Зоран Ђурић, у име „Пошта Српске“ изјавио је да „Поште Српске“ покушавају да на овакав начин, издавањем поштанских маркица, обиљеже све значајније догађаје и јубилеје у Републици Српској.

„На овакав начин се трајно обиљежава и бивствовање људи на овим просторима. Ову поштанску маркицу смо издали у 15.000 комада, номиналне вриједности 0,90 КМ. Са данашњим даном ова маркица је пуштена у оптицај. Поштанске маркице су универзално средство плаћања и имају свој филателистички значај. За нас је важно да имамо добру комуникацију и сарадњу са институцијама и установама у РС, како бисмо заједнички одредили које јубилеје и догађаје на овакав начин треба испратити“, изјавио је Ђурић.

Семберија ИНФО/Љ.Љубојевић