Маск поново најбогатији на свијету, ево кога је престигао :: Semberija INFO ::

 

Маск поново најбогатији на свијету, ево кога је престигао


Foto: Tanjug
Илон Маск је поновно најбогатија особа на свијету, судећи према најновијем Блумберговом списку милијардера.
Процјењује се да нето вриједност извршног директора Тесле и власника Твитера сада износи око 192 милијарде долара, пише ЦНН.

До сада је на првом мјесту Блумбергове листе најбогатијих људи био Француз Бернар Арно, извршни директор компаније ЛВМХ, са 187 милијарди долара.

Маск и Арно су се мјесецима надметали за прво мјесто на листи. Међутим , према прорачунима Блумберга, Арноово богатство се смањило након што су дионице ЛВМХ-а у сриједу забиљежиле пад, преноси Тањуг.

Арно је преузео водећу позицију у децембру прошле године, када је његово богатство расло захваљујући успјеху продаје луксузних производа. То је помогло у подизању вриједност дионица ЛВМХ-а.

ЛВМХ , као један од највећих свјетских конгломерата, дом је престижних брендова попут Лоуис Вуиттона, Диора и Целине.

Маск је, с друге стране, доживио изузетно брз успон на свјетској листи богаташа посљедњих година, јер је његово богатство директно повезано са успјехом произвођача електричних аутомобила Тесла. Његово највеће богатство долази од дионица те фирме, у којој посједује око 13 одсто удјела, наводи Блумберг.

Маск , међутим, није повезан само са Теслом. Он је и извршни директор СпацеX-а, фирме која се бави истраживањем свемира, и власник је Твитера.

Дионице ЛВМХ-а су ове године порасле за 19,7 одсто, док су прошле године дионице Тесле порасле за чак 65,6 одсто.
 
(Независне)