Вучић: Мало ко је хтео да разуме шта се дешава на КиМ, ноћ ћу провести са војском :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Мало ко је хтео да разуме шта се дешава на КиМ, ноћ ћу провести са војском


Фото - Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је мјесецима говорио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има једну жељу - да доведе до крвопролића цио регион, као и да је мало ко је хтио то да чује и разумије шта се дешава на КиМ.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у посљедња три дана "и ћорав" могао да разумије шта се спрема.

"Као и жељу Куртија да дође до великих сукоба између Срба и НАТО-а, а он да пере руке и каже да то нема са њим никакве везе", рекао је Вучић и додао да је имао разговоре са Американцима, Нијемцима и Европљанима.

Казао је да је КФОР пустио Куртијеве "градоначелнике" да уђу у зграде Општине, а онда су њих "штитили од Срба", умјесто да су урадили обрнуто.

"Овај лажни градоначелник још се налази у Општини Лепосавић", каже Вучић и додаје да ће се одмах након обраћања запутити се на административну линију.

Поручио је да ће провести ноћ са војском, и одатле ће пратити ситуацију.

Вучић: Курти једини кривац

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Аљбин Курти има само  једну жељу - да изазове сукобе на КиМ и дође до великог сукоба између Срба и НАТО, да доведе до крвопролића цијели регион и нагласио да је Курти једини кривац за ово што се догађа на КиМ.

Вучић је  у ванредном обраћању јавности у Председништву рекао да је мало ко желео да то разуме шта је суштина свега што се на КиМ догађа, "иако смо месецима говорили да Курти то жели да дође до сукоба".

"У последња три дана и ћорав и политички неписмен могао је да разуме шта је то припремано за данас и све у организацији Куртија, са жељом да дође до великог сукоба између Срба и НАТО, а он који је једини кривац за све што се догађа, да пере пилатовски руке и каже да са њим то нема никакве везе", казао је Вучић.

Додао је да касни са обраћањем, јер је имао разговоре са Американцима, Немцима и Европљанима, али и зато што је хтео да прикупи потпуно тачне информације и да ће саопштити шта је то што ћемо да чинимо.


Независне новине