На протесту „Србија против насиља” позвали на убиство председника Србије :: Semberija INFO ::

 

На протесту „Србија против насиља” позвали на убиство председника Србије


Фото - Танјуг
​Посланици група Уједињени, Народна странка, Зелено-леви клуб, Морамо-Заједно и Демократске странке одржали су протесте испред Скупштине Србије након што је прошла тродневна жалост у Србији проглашена због два масакра која су се догодила у само два дана у којима је животе изгубило седамнаест људи.

Протесте су предводили челници Странке слободе и правде Драган Ђилас и Мариника Тепић, председник Народне странке Вук Јеремић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник покрета СРЦЕ Здравко Понош, народни посланици Радомир Лазовић из Не давимо Београд и Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, Ђорђе Микетић, Јанко Веселиновић, Рада Трајковић, главни и одговорни уредник магазина „Таблоид” Милован Бркић, уредник портала „Србин инфо” Дејан Петар Златановић, Пјотр Никитин из проукрајинске организације „Чини добро” и друге јавне личности које су подржале и позивале на протест.

Политички лидери странака ишли су на челу колоне која се кретала од скупштине и носили натпис „Србија против насиља”.

Представници власти оценили су протесте као политичку злоупотребу трагедија које су задесиле Србију, а део опозиције који предводе Двери, Заветници, Нови ДСС и ПОКС одбили су да узму учешће у протестима оцењујући да није тренутак за окупљање на улици и оптужујући колеге из опозиције за, како кажу, прикупљање јефтиних политичких поена.

Просветни радници су такође одбили позив да се прикључе овим протестима.

Слаб одзив грађана у градовима широм Србије

Према снимцима из ваздуха и првим проценама у Београду се окупило нешто више од две хиљаде људи.

Протести су се одржали и у другим градовима у Србији, а како сазнајемо позиви дела опозиције наишли су на мали одзив грађана. Протесте у Новом Саду предводио је Бојан Пајтић, а окупило се неколико десетина грађана. У Нишу је било око 80 људи, у Бору 30, Крагујевцу 140, у Јагодини седморо, у Краљеву 160 грађана, у Чачку 210 присутних.

Протест у Крушевцу предводили су активисти из Удружења грађана „Факири са југа”, а присутно је 80 особа. У Ваљеву се окупило око 40 људи.

Позив на убиство председника Србије

Током протеста под називом „Србија против насиља” могли су се чути и позиви нас убиство председника Србије Александра Вучића. 

​Главни и одговорни уредник магазина “Таблоид” Милован Бркић рекао је да ће млади морати пушкама да решавају судбину Србије.

Протест опозиције у Београду завршен је нешто пре 20 часова, а саобраћај у центру града је нормализован.


Политика