Организација старјешина Војске Републике Српске: Медији незаобилазан корективни фактор у сваком друштву :: Semberija INFO ::

 

Организација старјешина Војске Републике Српске: Медији незаобилазан корективни фактор у сваком друштву


Организација старјешина Војске Републике Српске саопштила је да су медији незаобилазан корективни фактор у сваком демократском друштву, те имају посебну друштвену и личну одговорност да истинито и правовремено обавјештавају јавност о друштвеним процесима и појавама. Из ове организације истакли су да је потребно да запослени у медијима поштују професионална етичка начела и Кодекс новинарске етике, како не би биле угрожене слободе других.

- Нека нас данашњи дан подсјети на универзалну обавезу свих институција, организација и појединаца и у медијима и ван медија да свакодневно доприносе повећању нивоа медијских слобода и елиминисању злоупотреба медијских слобода, а на добробит свих грађана у заједници, као и медијских кућа и запослених у њима - наводи се у саопштењу.

Из Организације старјешина Војске Републике Српске навели су да вјерују да ће медији и у будућности свој посао радити на стручан и професионалан начин, како би се дошло до даљег развоја и демократизације укупних односа у друштву. У свијету се 3. мај обиљежава као Дан слободе медија с циљем подизања свијести о значају слободе и независности медија.


РТРС