Званичници Српске изразили саучешће поводом трагедије у Београду :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске изразили саучешће поводом трагедије у Београду


Званичници Републике Српске изјавили су саучешћа званичном врху Србије и породицама настрадалих у трагедији која се десила у Београду гдје је настрадало осам ученика и радник обезбјеђења.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је саучешће породицама страдалих у данашњој пуцњави у београдској Основној школи "Владислав Рибникар, наводећи да Српска и цијела нација данас тугују са Србијом.

- Шокиран сам трагедијом у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" - написао је Додик на Твитеру.
Додик је саучешће упутио предсједнику Србије Александру Вучићу, породицама убијене дјеце и настрадалог чувара школе, а повријеђенима пожелио брз опоравак.
- Наше мисли су данас са њима у нади да ће пронаћи снаге да се изборе с овом трагедијом и ненадокнадивим губитком. Наша дјеца, најрањивији дио друштва, треба да имају подршку и позитиван примјер одрастања у озбиљне личности. Дужност је да им то омогућимо како се овакве трагедије не би поновиле - поручио је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас изразе саучешћа предсједници Владе Србије Ани Брнабић и породицама страдалих у незапамћеној трагедији у Београду.
- Примите наше најдубље изразе саучешћа и саосјећања, због трагичног губитка недужних живота у Основној школи "Владислав Рибникар". Тешко је, претешко, наћи довољне ријечи утјехе у тренуцима овакве трагедије. Дијелећи ваш бол, из дубине срца жалимо због губитка невиних, младих живота, прекинутих руком безумља. Дијелимо бол нације и саосјећамо са породицама страдалих, у нади да ће наћи снаге да се изборе са овом трагедијом.
У моје лично име, и у име Владе Републике Српске, примите изразе најдубљег саучешћа и пренесите их породицама страдалих и њиховим најближим – наводи се у телеграму саучешћа предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједику Републике Србије.
- Поштовани предсједниче, примите изразе мог најдубљег саучешћа, те Вас молим да родитељима и породицама настрадалих у овом страшном чину пренесете ријечи наискренијег саосјећања, а повријеђенима жеље за што бржи опоравак - наводи се у телеграму саучешћа.
Цвијановићева је истакла да је са тугом и невјерицом примила вијест о безумном нападу у београдској основној школи, у којој су трагично страдали недужни ученици и запослени.
- Сви смо дубоко погођени размјерама незапамћене трагедије - нагласила је Цвијановићева.


РТРС