Погинуо репер Гру :: Semberija INFO ::

 

Погинуо репер Гру


Славни српски репер Далибор Андонов, познатији под именом Гру, погинуо је данас код Наутичког клуба "Земун" након што је приликом вожње кајта упао у воду, сазнаје "Блиц".

Како сазнаје "Блиц", он је трагично страдао око 15.20 часова, а из воде су га извукли пријатељи.

Позвана је Хитна помоћ, а љекар је констатовао смрт на лицу мјеста.

Гру је рођен 8. марта 1973. године у Димитровграду.

Након што је издао први реп албум у Србији 1995. године под називом "Да ли имаш право" Гру издаје комерцијално најуспјешнији реп албум у Србији икада "Гру2" 1996. године, постајући лидер старе школе српског репа коју су чинили C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack  и др.

Са великим хитовима "5-ак", "Бићу ту", Гру је на албуму провукао и гангстерски пркосну химну "Срце" и емотивно сламајућу "Доста ми је свега", успостављајући сјајан баланс између комерцијалног и андерграунда. До данас, нико у Србији није успио направити успјешнији реп албум.

Постао је познат по објављивању провокативног спота за песму "Бићу ту" 1996. године. Наиме, у њему су се појавиле дјевојке из, тада будуће, групе Моделс, а испод су били исписани насумично бирани бројеви, по узору на рекламе за хот-лајн. Међутим, ти бројеви су заиста постојали, па је касније у споту преко тих бројева писало распродато. Остали Груови синглови са другог студијског албума су "Срце", "Доста ми је свега" (са два различита видео-спота) и "5-ак".

Године 2010. са Ајс Нигрутином снимио је спот за пјесму "И даље ме желе".

Блиц/Независне новине