Вучић: Ћутим на многе глупости из Сарајева, нека кажу шта хоће од Србије и мене :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Ћутим на многе глупости из Сарајева, нека кажу шта хоће од Србије и мене


Фото - Танјуг
Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија жели добре односе са Бошњацима и Босном и Херцеговином, као и да "ћути на многе глупости које долазе из Сарајева гледајући да сачува регионални мир и стабилност на сваки могући начин".

Казао је то на конференцији за новинаре на којој је говорио о изборима на сјеверу КиМ, на питање да прокоментарише "то што су га бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и министар Аљоша Чампара напали" зато што се није побунио на изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика о једној држави -  Србији и РС.

Вучић је нагласио да постоје два разлога што су га обојица напала, један је што Бошњацима у БиХ не могу да објасне да им је РС проблем и због тога увијек мора да постоји већи проблем, а то је Србија пошто им је то лакше да оправдају.

"Ако убаците Вучића то је други проблем, рачунају да ћу им одговорити нешто и постаће важнији", навео је Вучић и додао да грађани треба да обрате пажњу на једну ствар, да се сјете колико су пута говорили да се Србија мијеша у њихове ствари.

"Сада траже да се мешам у унутрашње односе БиХ, да зауставим Додика ... шта хоћете од мене, да се мешам или не, не знате ни сами. И сви знате да сам у праву, да ли сте луди да мислите да је мој посао да опомињем некога шта ће да говори, било да сам сагласан са нечим или да нисам. На све ваше глупости ћутим гледајући да чувам регионални мир и стабилност на сваки могући начин", рекао је он.

Званичницима у Сарајеву је поручио да ако хоће лоше односе са Србијом то и кажу.

"Ми хоћемо најбоље са БиХ и Бошњацима, ако ви хоћете хоћемо, ако нећете не морате... да улазимо у свађе са вама потпуно нам је бесмислено", рекао је Вучић и додао да у Сарајеву треба да донесу одлуку шта желе од њега и Србије, и да је саопште па ће је он поштовати.

Нагласио је да ништа никада није рекао против БиХ и њеног интегритета у последњих 11 или 12 година.

"Желимо добар однос са Бошњацима, најбољи однос, истрпећемо што њихово руководство жели да има лоше односе са Србијом, јер замислите да их питам зар вас није срамота да пуштате све те лажи сваки дан, како сам снајпером гађао по Сарајеву", навео је Вучић.


Тањуг / Независне