Погледајте какво вријеме нас очекује за 1. мај :: Semberija INFO ::

 

Погледајте какво вријеме нас очекује за 1. мај


Метеоролози су објавили дугорочну временску прогнозу и открили какво нас вријеме очекује и за првомајске празнике.

У првом дијелу ове седмице промјењиво вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином. У сриједу је могуће да киша на високим планинама пређе у сусњежицу и снијег, саопштили су из Федералног хидрометеоролошког завода.

Од четвртка стабилније вријеме. Преовладаваће мало до умјерено облачно и сунчано. Смањење облачности условиће и осјетни пад јутарње темепературе ваздуха. Мраз је могућ на већим надморским висинама. Дневне температуре већином око 20 степени.

Од суботе ново наоблачење и повећана вјероватноћа за нове падавине.

У недјељу шансе за кишу веће у односу на суботу. Јутарње температуре варираће од 5 °Ц до 11 °Ц у Босни, на југу Херцеговине до 14°Ц. Највише дневне температуре претежно између 10 °Ц и 16 °Ц, на југу земље до 18 °Ц. Средином радне седмице минималне температуре од 1 °Ц до 6 °Ц, у Херцеговини до 9°Ц.

Вријеме за првомајске празнике

Почетак прве седмице мјесеца маја (понедјељак) према доступним прогностичким материјалима протећи ће у стабилнијим временским приликама у односу на дане викенда. Током дана постојаће услови за кратке пљускове праћене грмљавином. Услови за кишу ће се повећавати према средини седмице, а затим се очекује нешто стабилније вријеме. Јутарње температуре осцилираће претежно између 6 °Ц и 11 °Ц у Босни до 14 °Ц у Херцеговини. Максималне дневне температуре кретаће се између 14 °Ц и 21 °Ц, најавили су метеоролози.

(Независне)